Mercedes připustil zklamání ze Schumachera

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mnohonásobný šampion formule 1 zatím na svoje výkony před odchodem do závodnického důchodu nenavázal. Zatímco se už několik závodů zpět objevily v médiích hlasy volající po Schumiho hlavě v případě nezměněných výkonů, zaměstnavatel nad ním dále držel ruku. Nastala změna situace?

S postupným vývojem Mercedes proti konkurenci zaostává. Místo přiblížení se Red Bull ztratil i na McLaren a Ferrari a bezpečně ho poráží i Renault Roberta Kubicy. Dnes se před jeho vozy kvalifikovali oba piloti Williamsu a ani jeden pilot z Brackley nepronikl do Top10.

V úvodu roku se přisuzovaly lepší výkony mladšího Rosberga delší přestávce Schumachera a skutečnosti, že vůz lépe sedí právě Nicovi. Řada úprav měla vrátit do hry i Schumachera, ale nestalo se tak.

Mezi první kritiky německé hvězdy patřili Eddie Jordan a David Coulthard, tentokrát však přiznal jisté zklamání i šéf stáje Mercedes Ross Brawn.

„V tuto chvíli cítíme trochu zklamání. Michael připustil, že není tam, kde by chtěl být. V několika závodech jsme viděli zlepšení, v jiných nikoli, ale nutno přiznat, že nemáme k dispozici vůz, který by mu ve zlepšení pomohl," uvedl Brawn, který současně dementoval, že by se Mercedes na místo Schumachera připravoval koupit Roberta Kubicu.

Spíše je pravděpodobné, že by dostal příležitost testman Nick Heidfeld, zvláště pokud by Schumi sezonu v kokpitu nedokončil...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy