Vettelova převodovka se zřejmě měnit nebude

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel měl v závěru Velké ceny Kanady problémy se svou převodovkou. Po přezkoumání v továrně Red Bullu se zdá, že bude použitelná i ve Valencii. Jinak by pilot dostal automaticky trest v podobě odsunu o pět míst na startovním roštu.

V Kanadě přitom tým po turecké kolizi zrovna nasadil zcela nový díl, který musí dle pravidel vydržet nejméně čtyři závody. Ve druhé polovině posledního závodu s ním měl Sebastian ovšem problémy.

S převodovkou měl v Montrealu problém i druhý vůz Red Bullu: Webber byl po její výměně před závodem potrestán, proto startoval až ze sedmé pozice a nikoliv ze druhé, kterou si vyjel v kvalifikaci. Fungovala sice bez problému, ale tým k preventivní výměně sáhl proto, že se v převodovkovém oleji objevily kousky kovu.


Webber měl před Velkou cenou Kanady s převodovkou také problémy

V týmy panovaly obavy o to, zda v Sebastianově voze vydrží nebo sáhnout k její výměně před začátkem Velké ceny Evropy. Prvotní průzkum naštěstí dopadl dobře: převodovka bude zřejmě v pořádku. Šéf Red Bullu Christian Horner prohlásil: "Probíhají poslední analýzy, pravděpodobně však převodovku měnit nebudeme." Vettel má tedy naději, že jeho závod nebude negativně ovlivněn případnou penalizací na startu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy