Jean Todt oceněn čestným titulem

Universita ve Florencii udělila šéfovi italské stáje Ferrari čestný titul strojního inženýra.

Rektor Augusto Martinelli mu předal ocenění při příležitosti 80. výročí založení školy. Zdůraznil také, jak úzké spojení panuje mezi Universitou a týmem Ferrari, neboť celá řada absolventů pro tým z Maranella pracovala.

„Jsem třetím mužem skupiny Ferrari - Maserati, jemuž se dostalo této cti,“ prohlásil při jmenování Jean Todt. Před ním převzal stejné ocenění prezident Ferrari Luca di Montezemolo, a také technický ředitel stáje Ross Brawn.

„Automobilové závody jsou mojí velkou láskou. Už jako chlapec jsem chtěl být jejich součástí. Začínal jsem s rallye a v roce 1993 jsem s Ferrari vstoupil do Formule 1. Ferrari pro mne znamenalo mýtus. Mnoho lidí si myslelo, že tu nesetrvám moc dlouho, že pro cizince je práce u Ferrari velice těžká. Ani já sám si nemyslel, že tu budu tak dlouho, spíše naopak. Ale o 11 let později jsem zde stále,“ pokračoval Todt.

„Úspěch týmu nebo atleta, čehokoliv ve sportu, je jednoznačný, výsledek mluví sám za sebe. Mezi úlohami manažera je schopnost vypořádat se s porážkami, ale také s vítězstvími. Důležité je poučit se z porážky a najít motivaci pokračovat ve vítězstvích. Ve Ferrari jsme pracovali velmi tvrdě, abychom dosáhli našeho úspěchu.“

Jean Todt ještě zavzpomínal na předchozí trnitou cestu stáje k úspěchu a k éře zvané "rudá", jež začala ve své podstatě sezonou 2000. „Nechceme se zastavit. Zkušenosti říkají, že je nemožné stále vítězit a my jsme na porážku připraveni. Přesto ale uděláme vše proto, abychom naše vítězné tažení co nejvíce prodloužili,“ uzavřel svůj proslov malý Francouz ve vedení slavného italského týmu.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy