I Luizzi měl problémy se šasi

gp monaka | foto: Sahara Force India

Tým Force India oznámil, že se Vitantonio Liuzzi bude muset vrátit do staršího ze šasi, které tým používal na začátku sezony. Se starším šasi, které používal v první zámořské části sezony, se mu také dařilo více.

Zatímco Adrian Sutil zažil opravdu povedený start do sezony, Ital Luizzi jakoby za svým kolegou zaostával. Tonio sice bodoval v Bahrajnu i v Austrálii, ale pak přišla šňůra tří nedokončených Grand Prix. V Monaku už zase bývalý jezdec Toro Rosso bodoval, ale v Turecku byl až 13.

Tým Force India se ale rozhodl pro změnu šasi, protože se na v Turecku použitém objevil blíže nespecifikovaný problém. A tak zatímco Luizzi bude v Kanadě závodit se starším šasi, nové bude podrobeno pečlivému zkoumání v továrně týmu v Silverstone.


V Kanadě pojede Luizzi s tímto šasi

„Posledních pár závodů bylo těžkých. Bojoval jsem s autem a jeho přilnavostí. Nemohl jsem ukázat pravý potenciál. V Monaku se však všechno změnilo k lepšímu, ale pak přišlo velké zklamání v Turecku, kde jsem nebyl schopný využít nových vylepšení. A tak jsme se rozhodli prozkoumat šasi a přišli jsme na malinkatou závadu,“ popisuje Ital.

„Myslíme si, že se nám problém podařilo vyřešit, ale radši jsme se rozhodli pro změnu šasi za to, které jsem používal v prvních čtyřech závodech sezony 2010. V továrně šasi znovu překontrolujeme, abychom se ujistili, že už na něm nejsou žádné další závady,“ říká Liuzzi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy