Ferrari přeje zraněnému Rossimu brzké uzdravení

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Stáj Ferrari poslala zraněnému motocyklovému závodníkovi Valentinu Rossimu do nemocnice přání rychlého uzdravení.

"U nás máš pořád dveře otevřené," vzkázali z Maranella devítinásobnému mistrovi světa, který si v sobotním tréninku na Velkou cenu Itálie na domácí trati v Mugellu zlomil nohu. "Vrátíš se silnější než kdykoli dřív," povzbudil Rossiho prezident Ferrari Luca di Montezemolo. Šestinásobný mistr světa v prestižní kategorii MotoGP už pro Ferrari několikrát testoval a zanechal dobrý dojem. Montezemolo by si dokonce kvůli Rossimu přál, aby mohl do závodů nasazovat tři vozy.

"Všichni ve Ferrari jsme v této těžké době s tebou. Jsme si naprosto jistí, že tě brzy uvidíme zpátky na trati. A kdybys během rehabilitace dostal chuť zatrénovat si na čtyřech kolech, dveře Maranella jsou pro tebe vždycky otevřené," napsal Rossimu Montezemolo.

Jedenatřicetiletý Rossi se ještě v sobotu ve Florencii podrobil dvouapůlhodinové operaci otevřené zlomeniny holenní kosti, po níž by měl chodit nejméně šest týdnů o berlích, dobu rehabilitace odhadují lékaři na čtyři až pět měsíců. V neděli Rossi poprvé ve své dlouhé kariéře zmeškal závod kvůli zranění, sezona pro něj zřejmě skončila.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy