Red Bull prodloužil smlouvu s Webberem do konce roku 2011

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Red Bull prodloužil smlouvu se svým závodním pilotem Markem Webberem o další rok - nově vyprší až po skončení příští sezóny. Ani v roce 2011 se jejich jezdecké duo tedy nezmění.

Tento krok byl již delší dobu očekáván, obzvlášť poté, co Webber zvítězil ve Španělsku i v Monaku. Australan potvrdil, že jednání probíhala již delší dobu: "Zůstat v Red Bullu bylo snadné rozhodnutí. Hovořit jsme o tom začali letos velmi brzy a během Velké ceny Španělska jsme proto mohli spolu podepsat.

Rozhodnutí prodloužit o jeden rok kontrakt bylo vzájemné. Je dobře známo, že se ve Formuli 1 nechci potloukat příliš dlouho v této fázi mé kariéry. Současně jsem rád, že to můžu o rok prodloužit.

Stále se zde cítím velmi dobře - mám fantastické vztahy s celým týmem a v továrně v Milton Keynes se cítím jako doma. Je to neuvěřitelné být součástí týmu, který se posunul ze středu pole až na špici v boji o titul. Doufám, že společně zažijeme v budoucnu další úspěchy a dosáhneme na náš hlavní cíl - zvítězit ve světovém šampionátu," popisuje Webber.


Webber vedl v úvodu Velké ceny Turecka před Hamiltonem na McLarenu

Šéf týmu Christian Horner potvrdil, že jednání byla poměrně jednoduchá, protože je Red Bull se svým jezdeckým složením spokojený: "Rozhodnutí ponechat si Marka bylo velmi jasné. Je důležitým členem našeho týmu a v současnosti je v nejlepší formě své kariéry, ostatně vede i v šampionátu jezdců. Tým je velmi rád, že se závodní pár, jenž tvoří Mark a Sebastian, nezmění ani ve třetí sezóně, v roce 2011."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy