Upustí Ferrari znovu dříve od vývoje současného vozu?

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso vypadal po Velké ceně Turecka velmi zklamaně, jakoby ztrácel důvěru ve vývojový proces svého týmu poté, co přiznal, že Ferrari ztrátu Red Bullu nestahuje a na McLaren navíc ztrácejí čím dál více. Domenicalli ovšem přes jisté pocity frustrace vylučuje možnost vypuštění závěru sezóny tak, jak to udělali v roce 2009.

"Víme, že se musíme zlepšit. Jak dlouho to potrvá? To nevíme, pravdou však je, že na Red Bull ztrácíme téměř osm desetin a na McLaren šest či sedm a nové díly, které máme, nám tolik nedají," prohlásil Alonso.

Rezignovaně nevypadal pouze Alonso, ale i hlavní konstruktér Nicholas Tombazis. Zmínil se o tom, že do Valencie připravují velký balík úprav, jenž jim ale dle jeho slov nepomůže eliminovat ztrátu na vedoucí dva týmy.

"Do Valencie připravujeme velkou změnu s mnoha novými díly. Myslíme si však, že to tato vylepšení nebudou stačit na to, abychom se dostali na úroveň vývoje těch nejsilnějších," přiznává Tombazis.


Ferrari 800. závod v Turecku s F10kou nevyšel dle představ

Šéf týmu Stefano Domenicali ovšem vyloučil, že by znovu upustili od vývoje současného monopostu o něco dříve, stejně jako tomu bylo loni: "Nezastavíme vývoj tohoto vozu - zatím tyto závody nevypouštíme. Budeme pokračovat s práci na F10 až do konce sezóny."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy