Renault chválí Petrova

Petrov, Vitalij | foto: Renault Sport F1

Šéf Renaultu Eric Boullier chválí zlomový výkon Vitalije Petrova v Turecku - byť se mu body získat nepodařilo.

Petrov předvedl svůj nejlepší výkon v kvalifikaci, kdy se mu poprvé podařilo postoupit do poslední části. V Istanbulu navíc dokázal bojovat po většinu závodu s dvojicí pilotů Ferrari - s Felipem Massou i Fernandem Alonsem. Kolize s Alonsem na závěr však vedla k defektu, kvůli němuž musel zamířit do boxů pro nové pneumatiky.

Na šéfa svého týmu tím zapůsobil: "Byli jsme s ním po celý víkend velmi spokojeni. Nedělal chyby a v závodě byl velmi rychlý. Je samozřejmě zklamáním, když jste téměř u konce, máte body bez cizí pomoci na dosah a stane se něco takového," uvádí Boullier.

"Určitě ale udělal tento víkend pokrok. Znal velmi dobře trať a má ji v oblibě - a myslím, že to bylo velkým povzbuzením pro jeho sebevědomí a jeho snahu."


Petrov se po většinu tureckého závodu držel před Alonsem na Ferrari

Kanadu už tak dobře nezná, Rus tam nikdy ani nezávodil. Boullier přesto věří, že nyní bude jeho svěřenec o body bojovat již pravidelně: "Možná bude v Kanadě trochu zaostávat, protože tu trať nezná, cenné však bude dokončení dalšího závodního víkendu.

Má dobrou rychlost v trénincích, v kvalifikaci, dotáhl to už do její poslední části a rychlost si udržel i během závodu. Během 54 kol se přibližoval k Massovi a držel za sebou Alonsa. Je to pro něj dobrá zkušenost. Zvládl to a může to zopakovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy