Red Bull v Istanbulu s mnoha změnami - včetně F-kanálu!

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Red Bull zkušebně nasadí vlastní verzi systému F-kanálu již tento víkend v Istanbulu ve snaze udržet si svůj velký náskok před nejbližšími pronásledovateli z řad McLarenu, Ferrari, Renaultu či Mercedesu.

Red Bull veze do Turecka velký balík úprav včetně systému F-kanálu, nové žraločí ploutve a zadního křídla.

"Ano, zítra vyzkoušíme F-kanál. Dáme mu šanci," prozradil dnes odpoledne Webber na tiskové konferenci.

Systém F-kanálu poskytuje monopostům velkou výhodu v dosahování maximálních rychlostí na rovinkách, protože pomáhá oddělovat vzdušné proudy obtékající zadní křídlo, čímž dochází ke snížení odporu. Souvisí s tím samozřejmě i snížení přítlaku, které křídlo pak vytváří - což ale na rovinkách nikoho netrápí. V zatáčkách funguje vše při staru, systém totiž aktivuje dle potřeby pilot z kokpitu.

Sauber, Williams a Ferrari již své verze otestovali, zítra "do klubu" přibude krom Red Bullu také Force India. Zdá se, že rakouská stáj bude jasným favoritem na vítězství Velké ceny Turecka.

"Myslím, že bude těžké zopakovat to, co v Barceloně," mírní očekávání Webber po dominantních výsledcích svého týmu. "Závod od závodu se věci mohou měnit, v Barceloně jsme to viděli.

Lewis je našim nejbližším soupeřem na trati, takže pokud by Turecko následovalo po Barceloně, pak byste mohli říct, že našim nejbližším soupeřem zde bude McLaren. Jsme si však vědomi, že pokud vše půjde dobře u Ferrari či Mercedesu, mohou nám být také blízko. Nic tedy nepovažujeme za jisté," dodává Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy