Williams bude muset v Turecku použít starší verzi předního křídla - nestíhá vyrábět

gp bahrajnu | foto: Williams F1 Team

Williams je nucen vrátit se ke starší specifikaci předního křídla během nadcházející Velké ceny Turecka poté, co je zdemolovali v Monaku při svých haváriích oba piloti - Rubens Barrichello s Nicem Hülkenbergem.

Hülkenberg havaroval v tunelu hned v prvním kole, kde mu selhalo přední křídlo poté, co jej nalomil v postartovní tlačenici. Barrichello ve stoupání za Sainte Devote najel na uvolněný kryt kanálu, čímž poškodil levé zadní kolo a před Massenet také havaroval.

Williams stihl vyrobit dostatek nových dílů, aby zvládl opravit oba monopost - krom poslední verze svých předních křídel.

Technický ředitel Sam Michael to potvrzuje slovy: "Uplynulý týden jsme strávili výrobou nových dílů, abychom byli po nehodách, jež jsme utrpěli v Monaku, připraveni na Istanbul.

Všechny díly, které bylo třeba vyměnit, jsme už vyměnili, kromě předních křídel, která vyžadují více času. Kvůli toho se budeme muset vrátit v nadcházejícím závodě k předchozí verzi a na tu vylepšenou si počkat do Montrealu."


Dále prozradil, že se Cosworthu podařilo vylepšit před Tureckem svůj motor a také, co nového připravují: totiž nové brzdové kanálky a mechanická vylepšení svého monopostu FW32.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy