Renault připraven dodávat motory dalším týmům

Kubica, Robert | foto: Renault Sport F1

Šéf motorového oddělení Renaultu Remi Taffin prohlásil, že jsou schopni rozšířit dodávky motorů v příští sezóně i na další týmy.

Jejich agregáty pohánějí letos krom vlastních monopostů také Red Bully, jež vedou v obou šampionátech. Spekuluje se, že v sezóně 2011 by na jejich pohonné jednotky mohli přesedlat i Williamsy a Lotusy.

"Nevíme, komu budeme dodávat motory příští rok. S určitostí však víme, že máme dostatečné kapacity na to, abychom jimi zásobovali více než dva týmy, jako je tomu letos. Nebyl by to pro nás velký problém," říká Taffin.

"Samozřejmě bychom museli vyrobit o něco více motorů a najmout kvůli toho více lidí. Když už ale máte motor hotový a dodáváte ho dvěma týmům, není to pak s trochou úsilí navíc až takový problém dělat to stejné pro tři či čtyři týmy."


A jak je spokojený s výkonností svého motoru? "Musím říct, že je vždycky těžké hodnotit celkovou úroveň výkonu motoru. Možná nejsme na nejvyšší úrovni co se týče síly, ale musíte to vnímat komplexně; jak umístit motor ve voze, jak jej dokážete přizpůsobit autu či auto motoru. Myslím, že celkově na tom nejsme tak špatně, jak o nás často lidé mluví. Já jsem s naším motorem celkem spokojený."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy