Firman hledá nové uplatnění

Expilot stáje Jordan se musí poohlédnout jinde. Láká ho IRL Indy Car a DTM.

Jezdec s jedním mistrovským bodem na svém kontě nebyl v týmu Jordan Ford potvrzen pro druhou sezonu. Na jeho místo nastoupil Ital Giorgio Pantano, jenž přestupuje do královny motoristického sportu z mezinárodní FIA F3000.

„Svoji pozornost jsem zaměřil na jinou kategorii. Chtěl bych závodit ve vyrovnaném seriálu s výbornými vozy, to je můj cíl. Něco takého nabízí třeba IRL v Americe, a také mne láká DTM,“ prohlásil Ralph Firman.

Pokud by skutečně zamířil Firman do německého DTM, byl by třetím jezdcem se zkušenostmi z F1, neboť zvyšující se prestiž šampionátu přilákala i Jeana Alesiho a Heinze Haralda Frentzena.

Britský pilot ve své debutové sezoně nezklamal, nicméně však také nepředvedl zářivé výkony, které by mu zajistily pokračování jeho snu o F1. Do poslední chvíle byl v jednáních o posledním zbývajícím sedadle na startovním roštu, ale právě toto mu nyní výrazně zkomplikuje možnost dalšího letošního angažmá. Jak v DTM, tak i IRL jsou lukrativní místa v konkurenceschopných týmech totiž povětšinou obsazena…


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy