Zastávky v boxech - Schumacher a Ferrari odbaveni nejrychleji

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

VELKÁ CENA ŠPANĚLSKA - PŘEHLED ZASTÁVEK V BOXECH; Nejrychleji odbavenými piloty během včerejší Velké ceny Španělska byl Michael Schumacher spolu s oběma piloty Ferrari. Schumiho zastávka trvala pouhých 3,8 vteřiny!

Všem ostatním výměna pneumatik již zabrala více než čtyři vteřiny - v případě Fernanda Alonsa přesně čtyři, u Felipeho Massy a Roberta Kubicy o desetinku více.

Renault za práci mechaniků zaslouží také pochvalu, protože byli velmi rychlí, resp. sedmí nejrychlejší také během zastávky Vitalije Petrova: 4,6 vteřiny.

Mercedes si ovšem nedá za rámeček práci na Rosbergově voze ve 14. kole. Ten totiž na chybný pokyn mechanika s lízátkem bleskově vyrazil, jeden z jeho kolegů ovšem ještě nestihl řádně dotáhnout pravé kolo. Nico pohotově zareagoval na dodatečné znamení a hned zabrzdil. Mechanici ho museli zatlačit pár metrů zpět, kolo dotáhnout a až pak mohl definitivně vyrazit. Celá tato patálie jej stála více než 15 vteřin.

Chyba v boxech připravila o závod de facto i Jensona Buttona, kterému nefungoval řádně displej na volantu a proto nemohl využít kontrolu prokluzu při vyjetí z boxu. Kola pořádně protočil a celkově se mu tak zastávka protáhla přibližně o 4 vteřiny. Díky tomu se před něj dostal Michael Schumacher, v jehož případě předvedli mechanici nejlepší pit-stop dne. Mercedes se mu až do konce závodu předjet nepodařilo, byť byl Jenson znatelně rychlejší.

Drahnou dobu pobyl v boxech Karun Chandhok, jemuž krom pneumatik bylo třeba vyměnit i přední křídlo, které mu zničil při předjížděcím manévru za modrých vlajek Jaime Alguersuari.

 

V tabulce chybí časy samotných druhých zastávek u Alguersuariho a Buemiho - oba si totiž v těchto případech odpykávali penalizaci v podobě průjezdu boxy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy