Pantano podepsal s Jordanem!

Druhé místo Jordanu je obsazeno, se žlutým vozem bude závodit Giorgio Pantano.

Giorgio Pantano bude závodit v letošním roce po boku Nicka Heidfelda v týmu Eddieho Jordana. V Silverstone to dnes potvrdil tým Jordan Grand Prix.

Pětadvacetiletý Ital, bývalý mistr světa v kartingu, zvítězil v německém mistrovství F3 ve své první sezóně a odešel do Formule 3000, kde v posledních dvou letech obsadil v celkovém pořadí druhé a třetí místo, vyhrál šest závodů ve třech různých týmech. Testoval už vozy F1 McLaren, Williams a Benetton.

"Giorgio předváděl výborné a stabilní výkony v F3000 v posledních třech letech a je připraven pro závody Formule 1," řekl Eddie Jordan. "V jezdecké dvojici má tým Jordan Ford tu nejlepší kombinaci mládí, zkušenosti a talentu. Giorgio a Nick jsou vážně rychlí, šikovní a touží po úspěchu, což je přesně to co potřebujeme, abychom znovuoživili tým a dovedli Jordan zpět do boje v roce 2004. Nemohu se dočkat prvního závodu!"

Giorgio Pantano: "Jsem tak šťastný. Chci poděkovat Eddiemu Jordanovi a všem v týmu Jordan Grand Prix, že mi dali příležitost být v F1 a ukázat mé schopnosti. Dám do toho všechno a opravdu chci garantovat dobré výsledky. Je mnoho lidí, kterým musím poděkovat za pomoc a doufám, že na mne budou pyšní. Těším se až budu jezdit s vozem více v testech a potom, samozřejmě, nemohu se dočkat mé první velké ceny v Melbourne za pár týdnů."

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy