HRT se na domácí závod těší, představí i nové díly

Senna, Bruno | foto: HRT F1 Team

Po náročném úvodu sezóny, kdy týmy Formule 1 cestovali po vzdálených částech světa (Austrálie, Malajsie, Čína), se příští týden představí v prvním evropském závodě v Barceloně. Pro HRT se bude jednat o domácí závod, na který se všichni včetně pilotů hodně těší.

Bruno Senna je sice Brazilec, ale na okruh nedaleko Barcelony má velmi dobré vzpomínky: "Těším se na Velkou cenu Španělska. Barcelona je jednou z mých nejoblíbenějších tratí, dosahoval jsem zde dobrých výsledků a mám na ní dobré vzpomínky.

Poprvé jsem zde testoval s Hondou monopost F1. A pokaždé, když jsem zde před tím závodil, tak jsem vyhrál nebo se umístil na pódiu. Určitě si Barcelonu znovu užiju, i když se jedná o fyzicky velmi náročnou trať s rychlými zatáčkami, kde je obtížné zajet perfektní kolo. Nově představená poslední šikana je také velmi technická. Budu se snažit stavět na výsledcích z minulosti."

Ind Karun Chandhok se do Španělska také velmi těší: "Jezdím zde opravdu rád, jelikož okruh představuje skutečnou výzvu - obsahuje mix rychlých a pomalejších technických úseků.

Sice jsme zde na rozdíl od ostatních nemohli před sezónou testovat, máme pro náš vůz pár vylepšení, která nám pomohou udělat si obrázek o zbytku sezóny. Tým je vysoce motivovaný na náš domácí závod a společně se těšíme na další vývoj auta ve zbývající části sezóny."


Bruno Senna s vozem HRT před Ferrari Felipeho Massy v Číně

Technický ředitel týmu Colin Kolles s rychlostí příliš spokojen není, s dosaženými cíly a postupným pokrokem ano: "Splnili jsme náš další cíl, když jsme s oběma vozy dojeli do cíle v Číně, našem čtvrtém závodu. Období po jeho skončení jsme využili k práci na voze a představení nových dílů. Doufáme, že se nám podaří autu ještě lépe porozumět; potřebujeme zlepšit jeho výkonnost stejně jako splnit nový cíl a dojet do cíle s oběma vozy."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy