Webber: S hodnocením Schumachera vyčkejte do Monaka

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber tvrdí, že by lidé měli Michaelu Schumacherovi dát ještě trochu času a s hodnocením jeho výkonů počkat až na skončení Velké ceny Monaka.

Schumacher se letos po tříleté pauze vrátil do Formule 1 a zatím svými výkony příliš neoslnil. Ze všech čtyř závodních víkendů zatím odešel poražen svým mladším týmovým kolegou Nicem Rosbergem.

Podle Webbera svou skutečnou formu převede sedminásobný mistr světa ve Španělsku a v Monaku - pak je možné teprve vynášet soudy: "Po Monaku uvidíme, jak na tom opravdu je. Dobře ví, že po svém návratu ostatní jednoduše nesfoukne. Ví, že si bude muset zvykat, není naivní.

V Barceloně a v Monaku se bude cítit trochu lépe. Jsou to místa, obzvlášť Monako, kam vpustíte Michaela a jede jak urvaný. Pokud tam letos neuspěje, pak můžete říci, že má problém si na auto zvyknout.


Michael Schumacher za Red Bullem Sebastiana Vettela během Velké ceny Číny 2010

Tato auta se mění každé dva či tři týdny, o čtyřech letech nemluvě - vrátil se to úplně jiného prostředí. Monoposty jsou zcela odlišné, pneumatiky, aerodynamika, všechno na co byl zvyklý. Musí na tom pracovat - což právě dělá. Je neuvěřitelným soupeřem, vždycky byl.

Myslím, že Monako odkahlí jeho skutečnou formu. Okruh v Šanghaji byl pro něj dost náročný, i když se hodně snažil. V Barceloně a také v Monaku mu to půjde lépe, to jsou tratě, kde si vždy počínal výjimečně dobře. Pak uvidíme, jak mu to jde, a budeme ho moci tvrdě kritizovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy