Villeneuve: Button je v dešti nejlepší, Schumi zklamal

Villeneuve J. - Button | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Bývalý mistr světa Jacques Villeneuve považuje Jensona Buttona za nejlepšího pilota v současném startovním poli na mokré dráze, což mu pomohlo také získat titul mistra světa.

"Jenson byl za mokra vždy rychlý, nyní je v dešti považován za nejlepšího ze všech pilotů. Kdysi se to říkalo o Michaelu Schumacherovi. Myslím si však, že ten byl již v očích pozorovatelů Jensonem překonán. Ale nesmíme zapomenout ani na Alonsa, který na mokré trati v Šanghaji odjel výjimečný závod," říká Villeneuve.

Kanaďan má s Buttonem velmi dobrý vztah, v roce 2003 spolu jezdili za BAR. Proto má z jeho výsledků radost a pochválil i jeho rozhodnutí přestoupit z Brawnu k McLarenu: "Přestoupit do jiného týmu a udržet se mezi nejlepšími dokazuje, že nejste pouze dítětem štěstěny. Mám z něj opravdu radost."

Jacques připustil, že je naproti tomu rozčarovaný ze Schumacherova návratu: "Tohle je jeho první velké zklamání. Zpočátku si vedl velmi dobře vzhledem k tomu, že tři roky nezávodil, další výsledky jsou však zklamáním.

I v dešti, Michaelově oblíbených podmínkách, to měl Rosberg zcela pod kontrolou. Michael je užitečným, i když nevyhrává, a nikdo mu nemůže vzít těch sedm titulů či to, že je nejlepším pilotem historie. Pokud ho Rosberg dokáže se stejnou technikou porážet, významně to zvyšuje Nicovu reputaci - mnohem více, než by porážel kohokoliv jiného."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy