Jak to Barrichello dělá, to je mi záhadou!

gp bahrajnu | foto: Williams F1 Team

Nico Hülkenberg se letos dočkal debutu ve Formuli 1 v barvách Williamsu po boku velezkušeného pilota Rubense Barrichella.

37letý Brazilec před sezónou přestoupil do Williamsu z mistrovského Brawnu, který letos převzal Mercedes. O 15 let mladší kolega, úřadující šampión GP2, se od Rubense má co učit. Občas s otevřenou pusou zírá na to, co dokáže vymáčknout z letošního monopostu FW32.

"Jak s tím dokáže jezdit jen o 0,8 vteřiny pomaleji než ti nejrychlejší, to pro mě zůstává záhadou," prohlásil Hülkenberg před německými novináři. "A také, když je auto velmi špatně ovladatelné [vlivem neoptimalizovaného nastavení], zajede Rubens kolo tak, že to fakt nechápu."


Barrichello (Williams) jede před Massou (Ferrari) během Velké ceny Číny

Nico si z toho ale těžkou hlavu nedělá a situaci vnímá pozitivně: "On je zkušený pilot, který loni vyhrál pár závodu v mistrovském voze. Pokud s ním dokážu udržet tempo v kvalifikaci a porazit jej v závodech, bude to úspěch!" A jak se zdá, nevadilo by mu to ani tehdy, pokud by svého cíle nějakou dobu ještě nedosáhl: "Pro mě je to rok učení a součást vývojového procesu," poznamenává suše na závěr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy