Brawn: Button je pro nás minulostí, musíme jej porážet!

Ze slov Rosse Brawna je stále patrné zklamání z toho, že se po loňské sezóně rozhodl Jenson Button opustit jeho tým a přestoupit do Mclarenu. V následujícím článku objasňuje pozadí onoho rozhodnutí.

Button loni dominoval, když získal titul mistra světa a stáji Brawn GP pomohl k zisku titulu i v Poháru konstruktérů. Letos společně s Lewisem Hamiltonem nastupuje za McLaren.

"Byl jsem zklamaný, když Jenson odešel," přiznává Brawn. "Cítil, že lidé zisk jeho titulu připisují tomu, že měl nejlepší auto. Proto se rozhodl odejít - aby nám ukázal, že je schopen to znovu dokázat i jinde.

Stále jsme přáteli. Letěli jsme spolu stejným letadlem z Malajsie a dobře jsme si povykládali Na závodní dráze to je jiné, tam nemáte žádné kamarády. Jenson byl loni báječným členem našeho týmu - to už je ale minulostí a my ho musíme porážet.

Podle Brawna chtěl Button dokázat, že na to opravdu má. Těžko by pro to našel lepší způsob, než nastoupit do týmu proti mistru světa z roku 2008.

"Chtěl ukázat co v něm je v McLarenu proti klukovi, který je možná nejrychlejším pilotem a největším přirozeným talentem motosportu - proti Lewisi Hamiltonovi. Nastavil si sám laťku velmi vysoko a zatím si vede velmi dobře," dodává Ross.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy