Mercedes upravuje pro Schumachera monopost

gp bahrajnu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Stáj Mercedes upravuje svůj monopost, aby lépe vyhovoval jezdeckému stylu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Sedminásobný mistr světa zatím se svým vozem bojuje, jeho stájový kolega Nico Rosberg už dvakrát dojel pro umístění na pódiu a v průběžném pořadí šampionátu je druhý, zatímco Schumacher až desátý. Šéf stáje Ross Brawn přiznal, že Mercedes dělá na voze W01 změny. "Náš vůz nemá dostatečný přítlak. Podle nových pravidel jsou přední gumy užší, což znamená, že je třeba vyvinout víc přítlaku v přední části. Michael ale potřebuje být schopen opřít se víc o předek auta, aby jeho jezdecký styl fungoval," vysvětlil Brawn. "Pro Velkou cenu Španělska chystáme modifikace, měly by vést k lepšímu rozložení váhy," dodal.

Trojnásobný mistr světa Niki Lauda, který svůj třetí titul získal poté, co se podobně jako Schumacher do F1 vrátil, však soudí, že by se spíš Schumacher měl přizpůsobit svému vozu. "Měl by změnit svůj jezdecký styl, a to co nejrychleji," řekl Rakušan. "Nová formule s užšími předními pneumatikami ho zjevně překvapila, zatímco Rosberg s tím nemá žádné problémy a odvádí senzační práci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy