Týmy Force India a Hispania Racing uvízly v Šanghaji

Liuzzi, Vitantonio | foto: Sahara Force India

Týmy Force India a Hispania Racing uvízly v Šanghaji, kde se v neděli konala Velká cena Číny, přestože evropský letový prostor byl už otevřen a mnoho týmů i se svým veledůležitým nákladem už se v pořádku do Evropy dostalo.

Mluvčí týmu Force India vysvětlila, že zatímco piloti jsou už v Evropě, "většina týmu" zůstává v Číně. "Jednáme o charterovém letu," dodala. Indický nováček Karun Čandhok, který bez problémů odletěl ze Šanghaje přímo do Indie, prozradil, že také většina jeho stáje Hispania Racing uvízla v Číně.

Velké části ostatních stájí se už podařilo z Číny odletět a do Evropy dorazily ve čtvrtek. Christian Horner prohlásil, že to sice byla "strategie na pět zastávek", ale že zpoždění nijak neovlivní přípravy jeho týmu Red Bull na příští závod, Velkou cenu Španělska. Podobně se vyjádřil Mike Gascoyne z Lotusu. Zpoždění dělalo mírné starosti šéfovi McLarenu Martinu Whitmarshovi, který se obával, že kdyby trvalo celý týden, byl by to problém.

Uzavření evropského letového prostoru způsobil výbuch islandské sopky, který pokryl nebe nad velkou částí Evropy vulkanickým prachem.

Velká cena Španělska, pátý podnik mistrovství světa F1, se koná v Barceloně 9. května.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy