Massa věří, že Red Bull není neporazitelný

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa nemá strach z dominance Red Bullu. Podle něj není tak jednoznačná, jak by se mohlo po doublu rakouského týmu zdát. V Číně se naopak obává výkonů McLarenu.

Massa tvrdí, že Red Bullu k vítězství pomohla indispozice jeho dvou největších rivalů. Po chybě v kvalifikaci startovaly vozy Ferrari a McLarenu z chvostu startovního pole. Sebastian Vettel pak závod v Malajsii s přehledem vyhrál před kolegou Markem Webberem.

"V Malajsii jsem slyšel v neděli lidi říkat, že Red Bull je zatím nejrychlejší auto. Je to pravda, byli v prvních dvou řadách na roštu. Ale na závodní vzdálenost je to podle mě trochu jinak. Nezapomeňte, že v Sepangu jeli tak trochu vlastní závod, dva jejich nejbližší soupeří startovali zezadu. Určitě nejsou nepřemožitelní, ale musíme se trochu zlepšit, abychom byli v lepší pozici je zastavit," myslí si Massa.

Brazilec se na Velkou cenu Číny těší. Neopomenul upozornit na F-kanál McLarenu, který podle něj bude pro Ferrari velkým rivalem.

"V Šanghaji se mi nevede špatně, dvakrát jsem si dojel pro pódiové umístění. Byl jsem druhý v roce 2008 a třetí o rok dříve. Na okruhu se dobře jezdí a extrémně dlouhá rovinka před úzkou zatáčkou znamená velkou možnost pro předjíždění. Letos ale musíme být na rovinkách opatrní, protože jsme viděli, že McLaren má vysokou maximální rychlost. Pro případ těsné bitvy s nimi musíme být opatrní a připraveni bránit pozice," upozorňuje Massa.

Velká cena Číny startuje již tuto neděli ve tři hodiny místního času (9.00 SEČ).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy