Coulthard opět řádil s Red Bullem - tentokrát v Kolumbii

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

David Coulthard se opět ukázal při demostračních jízdách s Red Bullem v časných ranních hodinách v ulicích Bogoty před téměř 100 000 fanoušky.

Ti zaplnili ulice hlavního města i přesto, že si museli řádně přivstat - motor byl nastartován v 6.30 hod místního času na náměstí Plaza de Bolivar. Coulthard pak předvedl tři jízdy před davy diváků po obou stranách 7. Avenue, početná návštěva tak brzy ráno a vřelé přijetí jej velmi potěšili.

Prohlásil, že mu při parádičkách chyběl výkon, což bylo způsobeno vysokou nadmořskou výškou Bogoty, kde motory přicházejí až o 35% svého výkonu (kvůli nižšímu obsahu kyslíku ve vzduchu).

"Byl jsem dojat tím, že takové množství lidí vstalo tak brzy. Měli jsme žel drobný problém s nadmořskou výškou a hladkým chodem motoru. Trochu mě trápil jeho výkon při smykování s vozem na místě (tzv. koblizích)," popisuje skotský pilot.

"Ale Kolumbii jsem si opravdu užil. Lidé jsou velmi vřelí a přátelští. Byl jsem překvapen čistotou ulic. Cesty jsou možná trochu hrbolaté, ale jinak to byl nádherný pocit. Určitě si odnáším velmi pozitivní pocity ze svého výletu sem do Bogoty.


Doposud mým jediným kontaktem s touto zemí byl Juan Pablo Montoya, nyní mám svou vlastní osobní zkušenost, což je fantastické," dodal Coulthard, který zakrátko odlétá do Číny, kde si bude plnit své komentátorské povinnosti pro BBC. A další týden už mu to začne - na Hockenheimringu totiž bude debutovat v sérii DTM.

V České republice se letos také máme nač těšit - Red Bull se totiž rozhodl svými demostračními jízdami poctit i naší zemi. Představit by se měl u nás 17. srpna 2010.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy