Budou pneumatiky v F1 zdarma nebo si je týmy budou muset platit?

Pneumatiky F1 Michelin | foto: Michelin / DPPI

Do gumového odvětví ve Formuli 1 se nikomu moc nechce. Bridgestone ohlásil již loni odchod po skončení sezóny 2010, a tak se hledá náhradník. Michelinu se moc nechce - leda že by mu týmy platily a změnily by se předpisy.

Někteří se dokonce obávají, že by F1 mohla skončit dokonce bez kvalitního obutí. To však Frank Williams po zasedání FOTA v Malajsii popřel - můžeme být dle něj klidní.

Otázka pneumatik byla hlavním námětem poslední schůzky týmů Formule 1. Michelin si totiž diktuje podmínky: o návrat do F1 by měl zájem pouze za předpokladu, že by mu týmy platily a pravidla by umožnila přejít na 18" ráfky.

Kdo by po odchodu Bridgestonu a nezájmu Michelinu dodával pneumatiky královské třídě motosportu? Zřejmě někdo z korejských firem - Kumho nebo Hankook.

"Pneumatiky budou. Otázkou zůstává, zda budou zdarma, nebo si za ně budeme muset platit. Už jsme o tom spolu hovořili. Některé společnosti kdysi dodávaly pneumatiky pro F1, jiné ne," shrnuje stručně Frank Williams.

A co kdyby dodavatelů bylo více? Podle Williamse by konkurenční boj mezi nimi byl pro Formuli 1 velmi drahou cestou. Šéf Mercedesu Ross Brawn by však nebyl proti. "Pokud chtějí výrobci pneumatik působit v F1, musíme zvážit jejich cíle a zkusit je sladit s našimi," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy