Sauber tým prodávat nehodlá

de la Rosa, Pedro | foto: Sauber Motorsport AG

Po hektickém období, kdy se BMW rozhodlo prodat svůj tým F1 a šampionát opustit, se teď Peter Sauber chce soustředit na zajištění sponzorů a vylepšení rychlosti vozu. Na nějaké prodávání stáje není čas.

Peter Sauber je už od začátku sezony opět tam, kde po prodeji vlastního týmu značce BMW už nikdy nechtěl být: na boxové zídce. 66letý Švýcar svůj tým totiž od automobilky opětovně převzal. Kdyby tak neučinil, tak by stáj z Hinwilu musela svoje působení ukončit

„Prodejní cena byla pro jednotlivce velmi, ale velmi, vysoká. Máme o 40% menší rozpočet, než za dob BMW. Také počty zaměstnanců výrazně poklesly: ze 390 na 260. V současné době ale nehledám žádného kupce týmu. Situace v týmu se musí uklidnit, musím zajistit sponzory na sezonu 2011 a také nás čeká hodně práce na voze  a jeho rychlosti,“ říká Sauber.

Peter Sauber má velice zvláštní kontakt s automobilkami. V roce 1993 dovedl díky svému týmu Mercedes zpět do F1. Poté svou stáj prodal jiné německé automobilce: BMW. Teď zase jeho tým jezdí s motory Ferrari.

V dosud odjetých závodech, narozdíl od zimního testování, ale potenciál vozu C29 jezdci Pedro de la Rosa a Kamui Kobayashi  plně nedokázali využít. „Je to zklamání. Očekávali jsme víc. Naším jasným cílem je, abychom v poháru konstruktérů získali šesté místo, které vloni obsadilo BMW,“ potvrzuje rozpačité výkony Sauber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy