Coulthard: Hamilton by si měl rychle najít nového manažera

Coulthard, David | foto: Mariusz Stankowski, F1NEWS.cz

Bývalý britský pilot F1 David Coulthard radí svému krajanovi Lewisi Hamiltonovi, aby si co nejrychleji našel nového manažera poté, co tuto roli přestal začátkem roku zastávat jeho otec Anthony.

Coulthard o tom napsal ve svém pravidelném sloupku pro britský list Daily Telegraph, když se vracel k Hamiltonovu problému s australskou dopravní policií, k němuž došlo během závodního víkendu F1 v Melbourne. Policie Hamiltona v pátek večer přistihla při divočejší jízdě, zabavila mu auto a ministr dopravy státu Victoria ho dokonce označil za blbce.

Podle Coultharda byl incident nemístně zveličen. "Možná mě taky někdo obviní z nezodpovědnosti, ale já opravdu nevidím nic tak hrozného na tom, že si Lewis trochu zablbnul," napsal Coulthard. "Reakce australských orgánů na ten drobný incident byla zcela nepřiměřená. Chápu, že bezpečnost na silnicích je vážná věc, ale Lewis je přece jedním z nejlepších jezdců na této planetě. Není nikdo, u koho bych si byl jistější, že i v takové situaci měl auto dokonale pod kontrolou. Stačilo by, kdyby trošku dostal přes prsty, a bylo také mnohem účinnější zapojit ho třeba příští rok do nějakého bezpečnostního projektu. Zabavení auta a prohlášení o jeho špatném charakteru nepomohlo nikomu," tvrdí Skot, jehož nejlepší část kariéry v F1 je spojená s McLarenem, týmem, za nějž závodí i mistr světa z roku 2008 Lewis Hamilton.

Coulthard v té souvislosti prohlásil, že Hamilton by potřeboval manažera, který by podobné situace řešil s ním. "Lewisovo rozhodnutí ukončit spolupráci s Anthonym jako manažerem souvisí s jeho dozráváním," vysvětlil Coulthard. "Ale tento víkend se ukázalo, jak bylo od Lewise nerozumné, že si hned nenašel náhradu. Nemít manažera je jako kdyby špičkový tenista neměl kouče. Jde to fajn, když hrajete dobře, ale jakmile se dostanete do potíží, lidé to budou brát jako vaši slabinu. Lewis by měl najmout nového manažera co nejdřív, aby se mohl soustředit na svou práci," uzavřel Coulthard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy