Renault vyloučil použití F-kanálu

gp bahrajnu | foto: Renault Sport F1

Systém, který jako první použil McLaren, se u Renaultu nejspíše neujme. V plánu mají jiné vylepšení a situaci jim ztěžuje pravidlo o homologaci šasi. Uvidíme letos velký rozmach F-kanálu nebo budou užitečné jen pro některé týmy?

 

Sauber v Melbourne překvapil rychlým nasazením F-kanálu, tak brzy po jeho schválení u McLarenu v Bahrajnu. Sauberu se to podařilo navzdory homologaci šasi (bližší info zde) a mohl tak začít brzy testovat tuto inovaci, které pomáhá zrychlit monoposty na rovinkách.

U Renaultu s vývojem tohoto řešení zatím nijak nespěchají. „Nechceme být rozhozeni kopírováním něčeho, o čem nejsme přesvědčeni, že nám umožní být výrazně rychlejší. Nadále se budeme držet naší strategie,“ řekl šéf týmu Eric Boullier pro Autosport.

A jak bude tedy letos Renault postupovat při vývoji svého vozu? „Na každý závod máme v plánu přivést stejné množství nových dílů,“ dodal  Eric Boullier. Renault zatím předvádí přibližně stejné výkony, na které jsme byli v posledních sezónách zvyklí. V kvalifikaci na GP Austrálie obsadil Robert Kubica deváté místo a Vitalij Petrov nepostoupil z první části kvalifikace.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy