Nejsilnějším týmem je podle Alonsa pořád Red Bull

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Vítěz úvodní Velké ceny Bahrajnu Fernando Alonso si nedělá starosti z toho, že jeho stáj Ferrari v pátečních trénincích na Grand Prix Austrálie F1 nijak nezářila, podle Španěla tým získal potřebné informace a svůj program splnil na 80 procent.

Alonso skončil v prvním tréninku šestý a jeho stájový kolega Felipe Massa čtvrtý, v druhém tréninku, který narušil déšť, však obě Ferrari klesla do druhé poloviny startovního pole a Alonso byl až patnáctý se ztrátou 3,224 vteřiny.

"Podle mého jsme z prvního tréninku vytěžili všechno, co se dalo, odjezdili jsme maximum kol a získali dost informací. V druhém tréninku jsme kvůli dešti nemohli absolvovat potřebný počet kol a splnit program, který jsme si naplánovali," vysvětlil Alonso. "Neděláme si ale žádné starosti. Všechno, co jsme chtěli vyzkoušet, jsme z osmdesáti procent vyzkoušeli, takže je to v pořádku," dodal Španěl, který nadále tvrdí, že nejsilnějším týmem je, stejně jako před dvěma týdny, Red Bull. "Jsou velmi rychlí. Ale tři další stáje, Ferrari, McLaren a Mercedes, nejsou za nimi příliš pozadu," prohlásil Alonso.

Dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006 si ze síly Red Bullu nedělá těžkou hlavu. "Ukáže se v dalším průběhu sezony. Jsem si jistý, že náš tým je jedním z nejlepších, takže nemám žádné obavy z toho, že Red Bull je momentálně o něco rychlejší."

Sebastian Vettel z týmu Red Bull skončil v prvním tréninku pátý, v druhém obsadil třetí místo jeho stájový kolega Mark Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy