Hakkinen hovoří o soukromých týmech

Přesněji řečeno pouze o těch dvou nejslabších, tedy britském Jordanu a italském Minardi.

Mika Hakkinen, dvojnásobný šampion F1 ve svém rozhovoru pro F1Racing zmínil i situaci dvou týmů, bojujících o své setrvání v F1. Eddie Jordan podle něj dělá náhodná rozhodnutí a u stáje Minardi je divné to, že musí být stále tou nejpomalejší.

„Nerozumím situaci u Jordanu. Je to velmi smutné, neboť Eddie je super chlap. F1 potřebuje takové, jako je on. On je ten typ, který dokáže z jezdce dostat to nejlepší,“ tvrdí Fin.

Na straně druhé si však myslí, že Jordanova žaloba na Vodafone byla velice divná a neprozřetelná. Nejen že stála tým mnoho peněz, ale především to byla ostuda, která jménu rozhodně uškodila.

„Eddieho rozhodnutí jsou náhodná a nekoncepční. Ale myslím si, že je těžké udržovat v týmu soudržnost, když nejlepší inženýři odcházejí.“

K týmu Minardi se Hakkinen ptá: „Proč jsou vždy tak špatní?“ Uvědomuje si sice, že týmu z Faenzy zoufale chybí peníze, ale to podle něj není důvodem, proč by měly být jejich vozy stále nejpomalejší.

„Skoro to vypadá, jako by existoval nepsaný zákon, který říká, že právě oni musí být vždy poslední,“ odpovídá si sám sobě vítěz 20 závodů Grand Prix.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy