Mark Webber odmítl spekulace o konci kariéry

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Australský pilot stáje Red Bull Mark Webber popřel, že má v úmyslu ukončit po sezoně kariéru, jak to v jednom z rozhovorů naznačil bývalý mistr světa Lewis Hamilton. Informaci přinesla ve čtvrtek agentura Reuters.

Jezdec McLarenu Hamilton ve středu pro australská média uvedl: "Nevím, jak dlouho chce Mark ještě závodit, ale pochopil jsem, že letos by rád dosáhl životního úspěchu, a pak se možná s F1 rozloučil. V této sezoně má jedinečnou šanci být mezi nejlepšími, takže bych se nedivil, kdyby potom ukončil kariéru."

Třiatřicetiletý Webber, který by se v neděli mohl stát prvním domácím vítězem Velké ceny Austrálie, prohlásil, že "cítí velkou motivaci, užívá si závodění a udělá vše pro to, aby se mu sezona vydařila. Nemám v úmyslu skončit, ať už letošní seriál mistrovství světa dopadne jakkoliv. Lewis si může myslet, co chce, a říkat, co chce, je to svobodný člověk a já mu to nijak nezazlívám," řekl Webber ve čtvrtek novinářům v Albert Parku.

Po angažmá ve stájích Minardi, Jaguar a Williams zakotvil Webber v roce 2007 v Red Bullu a loni se dočkal vůbec největšího úspěchu v kariéře, když vyhrál dva závody a ještě šestkrát figuroval mezi třemi nejlepšími. V šampionátu jezdců pak obsadil čtvrté místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy