Michael hodnotí po Bahrajnu monopost, pneumatiky i motor

Michael, Sam | foto: Williams F1 Team

Sam Michael po Bahrajnu otevřeně přiznává, že před prvním závodem narychlo řešili se svým vozem problémy, které se však nepodařilo úplně odstranit. FW32 ale má velký potenciál a v dalších závodech půjdou dle jeho očekávání nahoru. Šesté nejrychlejší kolo Rubense v závodě s poškozeným vozem zdaleka nebylo maximem.

Splnilo FW32 vaše předsezónní očekávání?
Řešili jsme pár problémů před závodem a bylo jasné, že některé z nich budeme muset vyřešit hodně narychlo, abychom byli schopni dokončit v neděli závod. Kvůli toho jsme tři či čtyři věci na FW32 nemohli měnit. Většina těchto prvků bude opravena během několika příštích závodů, což nám umožní učinit znatelný pokrok ve výkonnosti.

Rubens zajel šesté nejrychlejší kolo závodu. Svědčí to o skutečném potenciálu auta?
Ani ne. Rubens to kolo zajel s mírně poškozeným vozem. Očekáváme, že budeme v následujících závodech ještě silnější.

Jak se v závodě držely pneumatiky, zvláště v počáteční fázi, kdy byly monoposty nejtěžší?
Pneumatiky nepředstavovaly žádný problém. Superměkká směs byla pro celý závod nejlepší. Střední směs byla dobrá, ale neposkytovala takovou přilnavost.

Měli jste o víkendu nějaké problémy se spolehlivostí?
Ano, měli jsme pár problémů během tréninků, ale díky obrovskému úsilí a probdělým nocím našich mechaniků se nám povedlo je zvládnout.

Potěšila vás výkonnost motorů Cosworth?
Ano. Ten motor je dobrý, lidé v Northamptonu odvedli v krátkém čase výjimečnou práci.

Jak zvládl Nico svůj závodní debut?
Nico si počínal dobře. Byl rychlý v trénincích, pak ale udělal drobnou chybu v kvalifikaci, která se ovšem hodně podepsala na čase. Závod měl poměrně chaotický. Nico je chytrý kluk, který se svými inženýry - Tomem McCulloughem a Andewem Murdochem - rozvíjí výborné vztahy. Vím, že bude podávat dobré výkony.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy