Mike Gascoyne je hrdý na tým Lotus

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Lotus jako jediný z trojice nových týmů dojel při nedělní Velké ceně Bahrajnu, úvodním podniku mistrovství světa F1, do cíle a technický ředitel stáje Mike Gascoyne prohlásil, že je na svou stáj velmi hrdý.

"Jsem velmi hrdý na celý tým, všichni odvedli dobrou práci. Děkuji i oběma pilotům, kteří odjeli skvělý závod. Omlouvám se Heikkimu, který doplatil na taktiku. Jarno měl zase problém s hydraulikou a to ho před cílem zpomalilo. Celkově jsme ale dosáhli výborného výsledku," ocenil Gascoyne fakt, že finský pilot Heikki Kovalainen je klasifikovaný na 15. místě a Ital Jarno Trulli jako sedmnáctý.

"Řekli jsme si, že nejprve budeme profesionálním týmem, budeme dobře připravení a spolehliví. A až pak můžeme pracovat na výkonu. Nyní si myslím, že jsme vůbec neskončili špatně. Naše nejrychlejší kola se pohybovala na úrovni dvou minut a dvou vteřin, přičemž jen málo jezdců se dostalo pod dvě minuty," vysvětlil. Pod dvouminutovou hranici se dostalo jen devět pilotů.

"Teď víme, že máme spolehlivé auto a že potřebujeme zrychlit," dodal technický ředitel. Nejbližším cílem Lotusu podle něho je dotahovat se na italský tým Toro Rosso. "Potřebujeme lépe zvládat kvalifikace. Toro Rosso skončilo před námi a my se teď koncentrujeme na ně jako na tým, který chceme porazit," dodal Gascoyne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy