Neztráceli jsme mnoho - Ferrari a Red Bull doženeme

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whimarsh po nedělním závodě v Bahrajnu věří, že jeho tým za Red Bullem a Ferrari zas tak moc nezaostává.

Otevřeně přiznal, že na MP4-25 neodvedli o víkendu nejlepší práci, když v kvalifikaci skončili až na čtvrté a osmé pozici. Nakonec jej velmi povzbudil potenciál, jenž v závodě předvedl Lewis Hamilton, který vybojoval třetí místo.

"Na rozdíl od soboty se cítím mnohem lépe. Povzbuzením je, že se nám podařilo rozumně odstartovat, naneštěstí nás Rosberg připravil o jedno místo v prvním kole. Byli jsme jasně rychlejší než on, ale nemohli jsme se před něj dostat, bylo to trochu frustrující, Lewis za ním očividně ztrácel čas," popisuje klidnější šéf McLarenu.

"Takže po zdrcující sobotní ztrátě to bylo docela dobré. V sobotu jsme nepodali dostatečný výkon, neměli jsme kvalifikační rychlost. Lewis byl po docela slušnou dobu v závodě na pneumatikách opotřebovanějších než měli ostatní už o poznání rychlejší, o několik desetin - v tu dobu se Vettel snažil. Nevím, kdy se u něj objevil problém, ale stejně jsme na ně moc neztráceli," vysvětluje Whitmarsh.

McLaren podle něj chybně zvolil úroveň přítlaku a způsob, jakým se snažil vyrovnat s hrboly v šesté zatáčce.

"Uvidíme v Austrálii, snad se nám podaří auto trochu vylepšit. Jsem si jistý tím, že se o to budou snažit všichni, my ho ale zkusíme vylepšovat rychleji. Určitě jsme dnes v mnohem lepší pozici, než tomu bylo na tomto místě loni," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy