Má McLaren skutečně problémy?

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Je otázkou, zda má tým z Wokingu potíže a nebo jde jen o psychologickou bitvu.

Objevily se totiž nově spekulace podpořené údajným prohlášením Kimiho Raikkonena pro italský deník La Gazzetta dello Sport. Nový MP4-19 byl při testech ve Valencii ve výborné formě, ale v Barceloně za papírovými soupeři výrazně zaostával. Finská hvězda stáje připouští, že stále neví, jak na tom nový vůz ve skutečnosti je. Nezmíněným problémem by mělo být těžké hledání ideálního nastavení pro odlišné typy okruhů.

„Při testech v Jerezu a ve Valencii byl velmi dobrý, ale v Barceloně jsme začali mít problémy,“ přiznal vicemistr světa z loňského roku. Tři vozy McLaren Mercedes totiž okupovaly zadní pozice výsledkových listin.

Jezdec však dodává, že řešení je již na cestě a mělo by jím být použití nového motoru Mercedes, který je navržen speciálně pro šasi Adriana Neweye MP4-19.

„Až dostaneme poslední vývojovou řadu motoru, jsem si jist, že bude vše v pořádku. Pevně v to věřím, neboť minulý týden jsme v souboji s Williamsy ztráceli,“ dodal Kimi Raikkonen.

Avšak někteří pozorovatelé soudí, že by mohlo jít o záměrný klam stáje z Wokingu, která by mohla pomalými časy při vzájemném měření sil sledovat ukolébání konkurence.


Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy