Rosberg se těší na velký návrat Mercedesu

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg se již těší na návrat týmu Mercedes-Benz jako samostatného výrobce do F1. Stane se tak poprvé od roku 1955. Bývalý jezdec Williamsu se také již nemůže dočkat partnerství se sedminásobným mistrem světa, Michaelem Schumacherem.

Nico ve Formuli 1 debutoval v roce 2006 s Williamsem. Příští týden se na start Velké Ceny poprvé od té doby postaví za volantem jiného vozu než toho, který vznikl v týmu Sira Franka Williamse. Trošku ironické je, že to bude opět v Bahrainu, který byl před čtyřmi lety také úvodním podnikem někdejší sezony. Rosberg tehdy získal nejrychlejší kolo.

„Přípravy na novou sezonu jsou v F1 vždy velmi vzrušujícím časem, obzvláště pak když jste v novém týmu. Začlenění se do týmu byl ale moc hezký proces – každý byl velmi přátelský a už se zde cítím jako doma,“ říká syn šampióna Kekeho z roku 1982.

Nico v Bahrainu 2006



„Náš předsezónní únorový testovací program proběhl docela dobře. Měli jsme nějaké obavy, aby se nám podařilo trefit ten správný směr, abychom byli schopni dostávat z vozu maximum, ale tvrdě jsme pracovali a nakonec se nám to povedlo.“

„Do Bahrainu také máme připravené solidní vylepšení, které auto posune zase o kus dále, takže jsem optimista. Bahrain je trať, kterou mám celkem rád, takže by to mohl být dobrý start do sezony,“
zakončil Rosberg.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy