Schumacher: Do Bahrajnu se těším jako malé dítě

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Zbývající dny před startem prvního letošního závodu rychle ubíhají a Michael Schumacher se na své představení během Velké ceny Bahrajnu po svém návratu již velmi těší.

"Konečně začne sezóna!" říká nadšeně sedminásobný mistr světa. "Pomyšlení na to, že budu znovu závodit ve Formuli 1 je úsměvné vzhledem k tomu, že ještě před několika měsíci jsem nabídky k tomu kategoricky odmítal."

"Někdy se ale věci mění a sejdou se ty správné okolnosti. Cítím svěžeji než tomu bylo v mnoha letech. Jsem perfektně fyzicky připraven, a co je nejdůležitější - opět plný energie. Když jsem v roce 2006 odešel, mé 'baterky' byly jednoduše vybité. Nyní jsou zcela nabité a já jsem připraven na tu výzvu. Pouze Formule 1 nabízí soutěžení na nejvyšší úrovni, což mě láká," popisuje Michael.

A jak vidí šance svého týmu? "Vždy je velmi těžké předpovídat formu po předsezónních testech, tento rok obzvlášť. Poslední test v Barceloně nám ale ukázal, že bychom měli být konkurenceschopní. Víme, že v Bahrajnu budeme mít nové díly, které by měly ještě zvýšit  výkonnost vozu. Je důležité být od počátku sezóny součástí vedoucí skupiny a já jsem si jistý, že v ní budeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy