Ind Chandhok bude závodit za tým Hispania

Kolles, Colin | foto: Midland F1 Racing

Ind Karun Chandhok bude v této sezoně závodit za tým Hispania HRT. Tato španělská stáj, která se dosud jmenovala Campos, to podle agentury Reuters oznámila ve čtvrtek.

"Karunovy výkony v GP2 na nás udělaly velký dojem," řekl šéf týmu Colin Kolles. "Pro F1 bude skvělé mít indického pilota, když se chystá Velká cena Indie," vysvětlil. Okruh pro F1 se staví nedaleko indické metropole Dilí a mělo by se na něm poprvé závodit příští rok.

Chandhok bude stájovým kolegou brazilského nováčka Bruna Senny, synovce trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny. Šestadvacetiletý rodák z Čennaí není prvním Indem v F1, v roce 2005 už do prestižní série nakoukl Narain Karthikeyan v týmu Jordan.

Mistrovství světa začne 14. března Velkou cenou Bahrajnu. Vozy Hispania Racing, které pohání motory Cosworth, se nezúčastnily ani jednoho ze tří předsezonních testování a byly představeny až ve čtvrtek ve městě Murcia v jihovýchodním Španělsku, kde tým oficiálně sídlí. Campos změnil jméno na Hispania Racing v minulých dnech, poté, co tým koupil španělský obchodník José Ramon Carabante.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy