Tým USF1 požádal o odložení vstupu do mistrovství světa F1

USF1 | foto: www.usf1.com

Startovní listina letošního mistrovství světa F1, které začíná už příští neděli, je stále nejasná, americký tým USF1 požádal Mezinárodní automobilovou federaci o odložení vstupu do seriálu o rok.

Stále není jasné, kolik týmů se objeví za deset dnů na startovním roštu při Velké ceně Bahrajnu (14. března), zdá se, že USF1 to rozhodně nebude. Šéf týmu Ken Anderson požádal FIA, aby vstup týmu do seriálu pozastavila o rok. Zaměstnanci týmu ale nedostávají mzdy, práce v továrně v Charlotte byly zastaveny a je stále pravděpodobnější, že podnik zanikne. "Potvrdily nám to spolehlivé zdroje, USF1 zastavil provoz své továrny," uvedl německý server motorsport-total.

Na volné místo už čeká srbský tým Stefan GP, ale i kdyby mu FIA vstup povolila, vyžadovalo by to souhlas ostatních jedenácti týmů, který není pravděpodobný. Ferrari například dalo svůj negativní názor na srbskou stáj dost jasně najevo. Zdá se, že FIA letos znovu otevře proces výběru týmů pro příští rok.

Ať už to dopadne jakkoli, nový tým Campos, nyní Hispania, by měl v Bahrajnu nastoupit, přestože jeho vůz ještě nevyjel. "Jeden nebo dva týmy budou v Bahrajnu debutovat, aniž by předtím otočily volantem. Nevím, jak to bude fungovat," vyjádřil své obavy šéf Red Bullu Christian Horner.

Ještě dál šel australský pilot Mark Webber, který prohlásil: "Je to trapné. Je neuvěřitelné, že lidé, kteří ještě neotočili volantem, budou závodit v F1. To je něco jako Mickey Mouse nebo Tom a Jerry," připomněl známé komické hrdiny kreslených seriálu.

"Chaos," prohlásil stručně bývalý trojnásobný mistr světa Niki Lauda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy