Mercedes GP musí vyhrávat, jinak Mercedes odejde

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Vedoucí Daimleru, Dieter Zetche, varoval, že tým Mercedes F1 si na sebe musí vydělávat sám a také musí vyhrávat, jinak ztratí podporu továrny Mercedesu.

Mercedes převzal společně s Aabarem kontrolu na stájí Brawn na konci minulého roku. Naplnily se tak jeho dlouholeté ambice, stát se plnohodnotným konstruktérem v moderní éře F1. Do svých monopostů angažoval sedminásobného mistra světa, Michaela Schumachera, a mladíka, Nica Rosberga. Už v prvním roce tým doufá v boj o titul.

Zetsche v rozhovoru pro magazín manager-magazin.com prohlásil, že je projekt týmu F1 založen na vítězstvích a varoval, že pokud by tým neměl dosahovat cílů, bylo by pro Daimler lepší investovat své peníze mimo F1.

„Důvod, proč s námi do projektu vlastního týmu šel i Aabar, jasně ukazuje na risk, který tím podstupujeme. Je to také signál, že tým F1 musí být soběstačný a vydělat si na sebe. Svolení jsme také dostali od Gottlieba Daimlera, který mi ale řekl, že buďto budeme nejlepší, nebo nic,“ odhaluje skutečnosti Zetche.


Mercedes je v současné době jediným skutečným výrobcem sériových vozů zainteresovaným ve formuli 1. Honda, BMW a Toyota odešli v rozmezí 12 měsíců, také Renault prodal majoritní podíl v týmu investiční společnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy