Massu hodně překvapilo, že Heidfeld nesehnal místo

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Felipe Massa považuje Nicka Heidfelda za rychlého pilota a přiznal, že nevychází z údivu z toho, že Němec letos nesehnal místo závodního pilota v žádném z týmů, které budou startovat v sezóně 2010.

Letos se přitom do závodu zapojí o 3 týmy více, přesto na Heidfelda zbylo "pouze" místo testovacího a záložního pilota u Mercedesu GP.

Massa se proto zeptal: "Proč nikdo nenabídl mému bývalému kolegovi Nicku Heidfeldovi dobré závodní místo? Pokud se podívám na letošní startující - on patří do Formule 1, ale ne jako testovací pilot."

Tito dva jezdci se spolu jezdili v roce 2002 za Sauber, kde Heidfeld působil až do konce loňské sezóny. Nikdy se mu však nepovedlo vyhrát žádný závod, někteří o něm přesto hovoří jako o nejvíce podceňovaném pilotovi F1, na což upozornil i šéf McLarenu Martin Whitmarsh, který s Němcem na sklonku roku 2009 vedl pár rozhovorů.


Nick ve svém posledním závodu v Abú Zabí

Nejvíce se Heidfeldovi dařilo v šampionátu v roce 2007, kdy skončil celkově pátý.  Tehdy dojel při double BMW Sauberu v Kanadě druhý za Robertem Kubicou. Nebylo to ovšem jeho jediné druhé místo - o 2 roky dříve dojel druhý dokonce dvakrát po sobě, v roce 2008 skončil stříbrný hned ve čtyřech ze 17 závodů, loni pouze ve zkráceném závodě v Malajsii. Letos si žel bude muset dát pauzu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy