F1 ve vysokém rozlišení? Není zájem, říká Ecclestone

Ecclestone, Bernie | foto: Sahara Force India

Sport, který o sobě tvrdí, že disponuje těmi nejvyspělejšími technologiemi, je jedním z mála, který není nikde na světě vysílán ve vysokém rozlišení.

Pomineme teď úvahy o tom, proč  v českém prostředí kvalita vysílání pokulhává. F1 ve světě - co se týče kvalitního vysílání ve vysokém rozlišení (HD) - zaostává. Zřejmě byste očekávali, že Ecclestone bude jedním z prvních nadšenců pro přijetí nové technologie digitálního vysílání. Žel, Bernie je hlavně obchodník.

"Pokud nám někdo zaručí, že to bude vysílat, půjdeme do toho," ale nezapomíná dodat: "Podepíšeme smlouvu, až o to bude větší zájem." Poukazuje na fakt, že zatím projevilo zájem o vysílání sportu v HD jen málo televizních společností a tudíž by zatím neměl dostatečně pokryté náklady na produkci přenosů ve vysokém rozlišení.

"Nebudeme za to utrácet jen kvůli společnosti Sky Italia. Dělat to jen pro Sky, to by stálo majlant," vysvětluje Ecclestone. Sky je největší televizní společností, která v Anglii vysílá v HD rozlišení, stejně jako Sky Italia v Itálii. Zvýšený zájem ze strany domácností však pozoruje: "Stále přibývá lidí, kteří o to mají zájem." A s tím se začíná pomalu blýskat na lepší časy. Byť na sportovní odvětví plné nejvyspělejších technologií a velkých peněz na můj vkus až příliš slabě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy