Schumacher odjel bez problémů vzdálenost závodu

Mercedes | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Dnes se do vozu Mercedes MGP W01 posadil sedminásobný šampión F1, Michael Schumacher. Tým z Brackley se rozhodl, že se jeho jezdci budou za volantem nového stroje pravidelně v Jerezu střídat.

Němec dnes odkroužil 124 kol, na nejpilnějšího Alonsa na Ferrari ztratil 5 kol. Michael během dneška zvládl s přehledem odjet délku jednoho závodu bez sebemenšího problému. Během dopolední části pracoval Schumacher s pneumatikami, které jsou pro něj na rozdíl od ostatních nové. V odpolední části tým simuloval podmínky závodu.

„Jsem spokojen s tím, jak dnešní den probíhal. Bohužel se nám ale nepodařilo zcela splnit náš naplánovaný program díky červeným vlajkám. Naštěstí se mi podařilo odjet velký počet kol, což je pro mě velmi prospěšné,“ analyzuje den Schumi.

„Nový vůz, nový tým, nové podmínky – našim hlavním úkolem je, abychom byli spolehliví. Dny jako byl ten dnešní tomuto cíli hodně pomohou. Dnešek byl velmi důležitý, protože počasí na další dny nevypadá tak růžově, jak bychom chtěli. Dnes jsem se hodně bavil, jízdu v autě si užívám,“ uzavírá Michael.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy