Alonso po prvním dni ve Ferrari: Je to báječné!

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso dnes poprvé seděl v monopostu, který se mu na letošní sezónu stane druhým domovem. Španěl je spokojený s vozem, nadšený ze spolupráce v novém týmu a překvapený masivní podporou fanoušků.

Dvojnásobný mistr světa dnes převzal F10 od kolegy Felipeho Massy. Brazilec vévodil po oba první dny testů ve Valencii tabulkám s časy. Alonso ho dnes hladce překonal. Podle svých slov může Massovi jedině poděkovat za skvěle připravený vůz.

„Byl to pro mě jakožto nováčka ve Ferrari velmi důležitý den. Myslím, že jsem ho plně využil, když zvážím odjetá kola a čas strávený na trati. Cítím se dobře. V autě je spousta věcí, které musím nastavit – sedačka, pedály, volant a dokonce i přilba, která je teď úplně nová. Také jsem nikdy nejel s brzdami Brembo, i to pro mě bylo poprvé,“  řekl po testování Alonso.

„Měl jsem ve voze dobrý základ díky práci, kterou Felipe za ty dva dny odvedl. Myslím, že mi to obrovsky pomohlo, protože jsem nemusel ztrácet čas nastavováním auta. Soustředil jsem se jen na to, abych se cítil pohodlně, protože Felipeho nastavení bylo dost dobré, abych s ním ráno mohl jezdit,“ zdůraznil Španěl.

Alonsa velmi potěšil zájem fanoušků. Návštěvnost na okruhu dnes přesáhla třicet tisíc a zvýšený zájem dokonce v okolí okruhu způsobil dopravní zácpy. „Je to úžasné. Dnes není svátek ani víkend, je normální pracovní den a přišlo tolik lidí, aby podpořili tým, mě, aby si užili formuli jedna,“ prohlásil idol španělských milovníků formule jedna.

„Jak už jsem mnohokrát zopakoval, je to neuvěřitelné, ten pocit tady, atmosféra, vášeň. Je příjemné být v garáži a mluvit se všemi mechaniky italsky. Mají smysl pro humor velmi podobný španělskému, takže se zatím cítím moc, moc dobře – užívám si života!“ dodal Alonso nadšeně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy