Ve čtvrtek roll-out Virginu, dnes se zkoušely motory

di Grassi, Lucas | foto: Manor Racing

Nově vzniklá stáj, Virgin Racing, si odbude ve středu debut na závodní dráze. V útrobách nového stroje bude tepat motor Cosworth 2,4l V8 CA2010. Nový Virgin bude prvním čistě „počítačovým“ autem F1 (tzn. tým při vývoji používal pouze počítačové simulace).

Designer vozu, Nick Wirth, využíval při stavbě pouze počítačových simulací programu CFD (Computational Fluid Dynamics), proto bylo první nastartování motoru, které proběhlo na základně týmu v Sheffieldu velkou událostí. Tým bude nasazovat do závodů Grand Prix Tima Glocka a Lucase di Grassiho.

Monopost Virginu bude veřejnosti představen živě pomocí internetu (viz zde) ve středu. Poprvé se na trať auto dostane při soukromých testech na trati v Silverstone, které se uskuteční ve čtvrtek a pátek. „Jsem opravdu rád, protože se nám podařilo poprvé nastartovat motory našich vozů. Dosáhli jsme tak přesně podle plánu dalšího milníku v našem rozvrhu,“ říká technický šéf stáje Wirth.

„Musím říct, že VR-01 vypadá opravdu uspořádaně a celistvě. Všichni se už těšíme, až uvidíme náš nový výtvor na trati. Poprvé se tak stane ve čtvrtek,“ potvrdil Wirth.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy