Týmy o svých nových difuzorech zatím nechtějí hovořit

gp japonska | foto: McLaren

Po loňské aféře ohledně dvojitých difuzorů týmy během slavnostních představení ohledně těchto částí příliš sdílné nebyli. Jak Ferrari, tak i McLaren tuto část před zvídavými novináři a fotografy mazaně schovali.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh dal včera jasně najevo, že do prvních únorových testů ani nic neukážou: Někteří z vás si všimli, že jsme, co se týče difuzoru a zadní části vozu tak trochu tajnůstkaři, což je důsledkem loňských výpadů."

Paddy Lowe, ředitel inženýrů jeho slova potvrdil: "Máme dost extrémní řešení difuzoru, ale v tomto ohledu nebudeme sami - věříme, že uvidíme dost extrémních řešení i u našich konkurentů." Podle jeho vyjádření se zdá, že letos můžeme očekávat nasazení trojpatrových nebo dokonce čtyřpatrových difuzorů.


McLaren MP4-25

Při představení Ferrari prohlásil jejich technický ředitel Aldo Costa jisté znepokojení ohledně toho, že někteří by mohli letos opět zajít až na samotnou hranici toho, co je legální: "Loni jsme se dostali do velmi nepříjemné situace a stále si myslíme, že dvojité difuzory jsou nelegální. Letos se možná dočkáme pokračování této ságy."


Ferrari F10


BMW Sauber C29


Renault R30

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy