Button: Testy jsou zásadní pro vývoj vozu a celou sezonu

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Mistr světa, Jenson Button, je přesvědčen, že hbitost, s jakou budou pokračovat vývojové práce na voze před startem sezony, bude rozhodující pro šampionát 2010. Jenson změnil tým po sedmi letech a chce být konkurenceschopný hned od startu roku.

Přestože vloni Button jezdil v novém týmu (Brawn GP, současný Mercedes, byl dříve B.A.R a Honda), až letos je Jenson dočkal opravdové změny. Naposledy si musel zvykat na nový tým v roce 2003, kdy odešel z Renaultu do B. A. R.

„Jsem neskutečně pyšný na to, že zde dnes mohu stát s vědomím, že celou příští sezonu budu vozit na přídi svého vozu číslo 1. Je to velká zodpovědnost, ale také ocenění mé dosavadní práce. Opravdu si to vychutnávám,“
prohlásil Brit při prezentaci nového stroje MP4/25 dnes v pravé poledne.

Button mění desing své přilby opět do tradičních britských barev



„Hned od prvního dne testů budu s týmem hodně spolupracovat, abych se hodně naučil o novém voze. Musíme také nový vůz vylepšit před startem sezony. Už jsem to říkal dříve, ale tempo vývoje v předsezónních testech bude pro zbytek roku zásadní.“

„Mám ale kolem sebe skvělý tým a už teď se zde cítím jako doma. Už se nemohu dočkat, až se dostanu do vozu a začnu opět jezdit,“ zakončil Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy