Hamilton chce pomáhat mladým jezdcům

GP USA (Indianapolis) | foto: Renault Sport F1

Anthony Hamilton plánuje spustit přípravný program pro mladé jezdce. Za použití loňské techniky chce talentovaným pilotům umožnit najezdit nezbytné kilometry i pře zákaz testování.

Otec a manažer Lewise Hamiltona zamýšlí získat pro svůj nezávislý program GP Prep Drivers Academy vozy loňské specifikace, nezbytné vybavení a personál. S McLarenem už se dohodl na dodávce dvou aut, s dalšími stájemi zatím jedná.

„Při pohledu na náš sport je jasné, že jezdci se do formule jedna mohou dostat jedině se štěstím. Neexistuje tu žádný kariérní žebříček,“ řekl Anthony Hamilton. Jeho nápad by měl přinést více šancí pro mladé jezdce. „Někteří kluci se nedostanou do dění. Myšlenka GP Prep je dát mladým závodníkům víc šancí předvést se.“

Otázka financí ještě stále není dořešená. Jisté však je, že nepůjde o levnou záležitost. Denní testování by podle odhadů mohlo stát stejně jako závodní víkend na vyspělém monopostu. V jednání jsou zatím také okruhy. Většina jízd se však pravděpodobně odehraje ve Velké Británii.

Program by měl být zveřejněn v březnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy