První testy nového Mercedesu si užijí Schumacher a Rosberg

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf týmu Ross Brawn prozradil, že prvního testovacího dne stáje F1 Mercedes se v pondělí na okruhu ve španělské Valencii zúčastní vedle Nika Rosberga také Michael Schumacher.

Původní zprávy hovořily o tom, že první den bude v akci pouze Rosberg. Tým ale změnil plány a testovací povinnosti rozdělil mezi oba své piloty. "Chceme, aby se první den dostali na dráhu oba jezdci. První den je o ověřování vozu, vyzkoušení všech součástek. Klíčové části se několikrát rozebírají," vysvětlil šéf týmu Brawn. "Právě v téhle chvíli budeme chtít, aby oba jezdci vůz vyzkoušeli a řekli nám své dojmy. Nico pak bude pravděpodobně jezdit druhý den a Michael třetí. Ale o první den se podělí," dodal Brawn.


Čtyřiadvacetiletý Nico Rosberg, syn mistra světa z roku 1982, přišel do Mercedesu ze stáje Williams, v minulé sezoně obsadil v mistrovství světa sedmé místo. Jedenačtyřicetiletý Michael Schumacher je sedminásobným mistrem světa, tituly získal jako pilot stájí Benetton a Ferrari. K závodění se vrací po tříleté pauze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy