Helmut Marko potvrdil Alguersuariho

Marko, Helmut | foto: GEPA pictures GmbH

Konzultant Red Bullu, Helmut Marko, potvrdil to, o čem se již delší dobu mluvilo. Jaime Alguersuari bude v roce 2010 závodit po boku Sébastiena Buemiho v Toro Rosso.

Týmům i jezdcům zbývají dva měsíce do startu nové sezony F1 v Bahrajnu. Zajímavé tedy je, že je ještě spoustu kokpitů oficiálně neobsazených. Jedním takovým je i post druhého jezdce v Toro Rosso. Helmut Marko se ale v jednom rozhovoru “prořekl“, když potvrdil, že i v roce 2010 bude vedle Sébastiena Buemiho nastupovat Jaime Alguersuari.

„Bude to Alguersuari. Ještě musíme vyřešit pár detailů ve smlouvě, ale jinak už jsme domluvení. Kdy se to oficiálně zveřejní, nevím. Pan Tost by to ale měl vědět,“ prohlásil Marko v rozhovoru pro 422race.com. Na spekulace o možné příchodu Bruna Senny reagoval tento Rakušan jednoznačně: „Není to pravda. Nic o tom nevím.“

Helmut také popřel zvěsti ohledně možného angažování Mirka Bortolottiho, který v prosinci pro Toro Rosso testoval. Spekulovalo se také o Nicku Heidfeldovi, který také usiloval o místo v Mercedesu, ale přednost dostal Schumacher. Marko k Nicku Heidfeldovi prohlásil, že Toro Rosso je především juniorkou Red Bullu, a tak by Nick nepasoval do dlouhodobé strategie týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy