Vettel: Problémy s motory Renault už se nebudou opakovat

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Během sezony 2009 zaznamenal Sebastian Vettel hned několik nepříjemností s motory Renault. Několikrát se stalo, že ho motor zradil přímo na trati. Přesto mladý Němec v roce 2010 neočekává opakování těchto problémů.

„Je pravdou, že jsme během sezony měli nějaké problémy s motory. Vím ale, že se na to Renault podíval, aby zjistil příčiny. Od té doby jsme do konce sezony nezaznamenali žádné další nepříjemnosti. Nesmíme zapomínat, že i když všichni předpovídali, že dostaneme penalizaci za výměnu motoru, nakonec se tak nestalo a s motory jsme vystačili,“ připomíná fakta Sebastien.

„Sice na tom nikdo nebyl tak špatně jako my, ale neztratili jsme naši pozici a mohli se soustředit na boj o titul. Přes zimu jsme tvrdě pracovali. V oblasti motoru nebyla všechna odpovědnost pouze na technicích Renaultu ve Viry, nýbrž i naši lidé se snažili zjistit, co se během sezony stalo špatně. Pokoušíme se tak předcházet tomu, aby se stejný problém opakoval,“ rozebírá situaci Vettel.



Podle 22letého Němce bylo partnerství s Renaultem nejlepší možnou variantou pro Red Bull a sezonu 2010: „V Renaultu máme jednoho z nejsilnějších partnerů na poli motorů. Velmi důležitá bude letos spotřeba a tu má Renault nejlepší ze všech. Jsem si jistý, že vůz bude konkurenceschopný. Takže před startem sezony vidím pouze pozitiva,“ zakončuje pozitivně sympatický Němec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy